Studenac Market Logo

Burger s kolutovima luka

30-45 min
Jednostavno
4 osobe

Sastojci

  • Pik miješano mljeveno meso 540 g
  • Galbani Mozzarella 1 kom
  • nublice 4 kom
  • kečap 0.5 L
  • soya umak 2 zlice
  • dimljena crvena paprika 12 zlice
  • šećer 1 zlica
  • melasa 2 žlice
  • sol
  • papar
  • glatko brašno
  • krušne mrvice
  • jaja
  • suncokretovo ulje
  • gorgonzola 1 kom
  • luk 2 kom
  • mladi luk 1 kom
  • rajčica 2 kom
  • zelena salata 1 kom
  • kiseli krastavci 4 kom
  • panceta 4 kom

Priprema recepta

Recept za burger s kolutovima luka oduševit će sve ljubitelje sočnog mesa i novih kombinacija okusa!

Priprema
  1. Kako bi napravili Barbeque umak, kuhajte kečap i jednaku količinu vode uz dodatak dimljene crvene paprike i papra.
  2. Kad se umak reducira dodajte šećer i melasu te nastavite kuhati još par minuta.
  3. Pik mljevenu junetinu začinite soli, paprom i dimljenom crvenom paprikom i načinite 4 burgera od cca 130 g.
  4. Tako pripremljene burgere zapecite na ugrijanoj tavi da dobiju koricu i stavite na pleh zajedno sa zapečenom pancetom, ribanom Galbani Mozzarellom i gorgonzolom. Pecite burgere na 180 C oko 10 minuta.
  5. U bublice koje prije tostirate, stavite gotov Barbeque umak zajedno s ostalim prilozima.
  6. Za "onion ringove" luk izrežite na kolutiće cca. 1 cm debljine i panirajte ih brašnom, jajima i krušnim mrvicama.
  7. Pecite ringove u zagrijanom ulju dok ne dobiju tamniju boju.

Ako vam se svidio burger, okušajte se u pripremi fantastičnih tortilja s puretinom.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 20.02. do srijede 26.02.2025.

Toaletni papir

Violeta

Toaletni papir
Super prilika

4,99 €

3 sloja, 16 rola, 0,32 €/rola

Vrijedi od 20.02.2025. do 26.02.2025.

Pile Kalibro

Cekin

Pile Kalibro
Super prilika

3,18 €

svježe, 1 kg, 3,18 €/kg

Vrijedi od 20.02.2025. do 26.02.2025.

Čips

Let's Party

Čips
-30%

0,99 €

1,42 €

slani, 150 g, 6,60 €/kg

Vrijedi od 20.02.2025. do 26.02.2025.

Čokolada

Dorina

Čokolada
-27%

1,39 €

1,93 €

s rižom, 75 g, 18,53 €/kg

Vrijedi od 20.02.2025. do 26.02.2025.