Priprema recepta
Slatki simbol maškara definitivno su krafne! Iako svako kućanstvo ima svoj recept za pripremu ovih mekanih slastica, pogledajte kako ih priprema chef Goran.
- U zagrijano mlijeko stavite DI-GO svježi kvasac i žličicu šećera. Sve dobro pjenjačom promiješajte da se kvasac otopi, pokrijte i stavite na toplo da se kvasac aktivira, smjesa zapjeni i nastanu balončići na površini.
- U drugoj posudi izmiksajte jaje, žumanjke, šećer, Tena ulje, rakiju, vanilin šećer, limunovu koricu i sol.
- Kad vam se kvasac aktivirao sve stavite u zdjelu za miksanje zajedno s pjenasto izmiksanim jajima i glatkim brašnom Čakovečki Mlinovi. Stavite nastavak za miješanje tijesta ako imate i neka se na laganoj brzini sve poveže. Kada se tijesto odvaja od posude izvadite ga na pobrašnjenu površinu i rukama još malo razradite. Vratite u zdjelu, pobrašnite i pokrijte krpom da kvasa minimalno 1 h vremena.
- Nakon 1 h kvasanja, tijesto izvadite na površinu te rukom malo razradite i izvaljajte na debljinu od 1 cm te prikladnim kalupom ili čašom režite krafne. Tijesto koje vam ostane slobodno ponovno razradite, razvaljajte i ponavljajte dok god imate tijesta.
- Kad ste narezali sve krafne pokrijte ih krpom te pustite da kvasaju još 15 minuta te ih pržite. U zagrijano ulje prvo stavite gornju stranu tijesta te je nakon 10-ak sekundi okrenite. Nemojte previše okretati jer ih nije potrebno predugo pržiti.
- Gotove krafne izvadite na kuhinjski ubrus da upiju višak masnoće.
- Pospite šećerom u prahu i po želji napunite Nutellom.
Dobar tek!
Ako se želite okušati u izradi ne tako tradicionalnih poslastica, španjolski uštipci, poznatiji kao churros, definitivno su desert za vas!