Hladna predjela
Ljetna salata s tjesteninom i povrćem
30 min
Jednostavno
Naučite kako pripremiti avokado na tri različita načina! Humus, guacamole ili mousse - izbor je vaš, a rezultat neodoljiv.
2 avokada
sok 2 limete
50 g peršina
pola luka
1 rog paprika
1/2 žličice soli
chilli
Pomoću vilice avokado malo zgnječite.
Sve ostale namirnice sitno nasjeckate i pomiješajte s avokadom. Poslužite s nachosima ili prepečencem.
2 slanutka konzerva
2 avokada
limeta sok
2 češnja češnjaka
3 žlice maslinovoga ulja
sol
peršin
chilli
Slanutak procijedite i isperite hladnom vodom. Ako koristite suhi slanutak, dan prije ga potopite u hladnoj vodi te ga sutra skuhajte i ohladite.
Sve namirnice stavite u blender i nekoliko minuta miksajte dok se ne povežu. Začinite po potrebi.
50 g otopljene čokolade
2 avokada
2 žlice kakaa
60 ml mlijeko
1 žlica javorov sirup
1 žličica ekstrakt vanilije
sol
Čokoladu otopite i stavite sa strane da se malo ohladi. Sve namirnice stavite u blender, te miksajte nekoliko minuta dok se sve ne sjedini. Tako gotov mousse servirajte u čaše ili zdjelice, na vrh naribajte čokoladu i ostavite u hladnjaku barem 1 sat.
Ukusno predjelo možete napraviti i od tune. Saznajte što vam je sve potrebno za izradu paštete od tune!