Priprema recepta
Klasična juha od luka unijeti će dašak Francuske u vaš dom! Jednostavna za pripremu, ova juha osvojit će vas aromom, teksturom i okusom.
- Luk očistite i narežite tanko u obliku polumjeseca.
- Na Farchioni maslinovom ulju i Meggle maslacu dinstajte luk 20 minuta na srednje jakoj vatri dok se ne karamelizira.
- Nakon što ste luk izdinstali, dodajte sol, papar, smeđi šećer, lovor, suhi lovor te dobro promiješajte i dodajte čašu vina, pustite da tekućina ishlapi i zatim stavite još jednu žlicu vina. Kad iskuha, dodajte sav goveđi temeljac.
- Kuhajte još 20 minuta, a u međuvremenu stavite peći dvopeke koje ste premazali maslinovim uljem i na njih složili mozzarellu i ribani sir po želji. Pecite na 200 stupnjeva 10 do 15 minuta.
Dobar tek!
Isprobajte i kremastu te jednako neodoljivu juhu od graška i pancete!