Studenac Market Logo

Punjeni njoki

2 h
Zahtjevno
4 osobe

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 200 g kozica
  • 100 g pršuta
  • 150 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice ribanca
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dl bijelog vina
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema recepta

Punjeni njoki s pršutom i kozicama nešto su zahtjevniji kod pripreme, ali svi ljubitelji ovih okusa potvrdit će kako je priprema vrijedna truda!

  1. Krumpir skuhajte u kori. Nakon što se malo ohladio nakon kuhanja, ogulite ga i zgnječite za izradu njoka. Dodajte otopljeni maslac i jaje te sve dobro povežite. Zatim ubacite brašno i formirajte tijesto za njoke. 
  2. Pršut narežite na trakice, a kozice, ako su velike, prepolovite na pola. Podijelite tijesto na njoke i u svaki njok stavite po malo pršuta i kozicu zatim ih zamotajte i stavite sa strane. Ako ih planirate odmah kuhati, ne treba ih smrzavati. 
  3. Na maslinovom ulju dinstajte ostatke kozica i pršuta uz dodatak češnjaka i peršina. Nakon nekoliko minuta dinstanja polijte bijelim vinom, pustite par minuta da alkohol ishlapi te dodajte riblji temeljac. 
  4. Kada sve skupa prokuha, ubacite njoke da se skuhaju u umaku. Pripazite da imate dovoljno temeljca pošto se njoke moraju skuhati. 
  5. Kad su njoke skuhane, u jelo dodajte malo maslaca i ribanca te začinite po potrebi. 

Njoke možete napraviti i na jednostavniji način te pritom i uštedjeti. Isprobajte njoke s kozicama i tikvicama!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 14.11. do srijede 20.11.2024.

Ketchup blagi

Podravka

Ketchup blagi
-21%

1,59 €

2,03 €

500 g, 3,18 €/kg

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Šlag

Ledo

Šlag
Kupi 2, uštedi 1,24 eura

1,50 €

2,12 €

smrznuto, 220 g, 6,82 €/kg

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Trajno mlijeko

Dukat

Trajno mlijeko
Super prilika

0,89 €

0,89 €

2,8% m.m. , 1 l, 0,89 €/l

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.

Deterdžent za pranje rublja

Faks

Deterdžent za pranje rublja
Super prilika

14,99 €

14,99 €

lavanda i smilje, 4,875 kg, 3,07 €/kg

Vrijedi od 14.11.2024. do 20.11.2024.