Studenac Market Logo

Punjeni njoki

2 h
Zahtjevno
4 osobe

Sastojci

  • 500 g krumpira
  • 200 g kozica
  • 100 g pršuta
  • 150 g glatkog brašna
  • 50 g maslaca
  • 1 jaje
  • 2 žlice ribanca
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 dl bijelog vina
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Priprema recepta

Punjeni njoki s pršutom i kozicama nešto su zahtjevniji kod pripreme, ali svi ljubitelji ovih okusa potvrdit će kako je priprema vrijedna truda!

  1. Krumpir skuhajte u kori. Nakon što se malo ohladio nakon kuhanja, ogulite ga i zgnječite za izradu njoka. Dodajte otopljeni maslac i jaje te sve dobro povežite. Zatim ubacite brašno i formirajte tijesto za njoke. 
  2. Pršut narežite na trakice, a kozice, ako su velike, prepolovite na pola. Podijelite tijesto na njoke i u svaki njok stavite po malo pršuta i kozicu zatim ih zamotajte i stavite sa strane. Ako ih planirate odmah kuhati, ne treba ih smrzavati. 
  3. Na maslinovom ulju dinstajte ostatke kozica i pršuta uz dodatak češnjaka i peršina. Nakon nekoliko minuta dinstanja polijte bijelim vinom, pustite par minuta da alkohol ishlapi te dodajte riblji temeljac. 
  4. Kada sve skupa prokuha, ubacite njoke da se skuhaju u umaku. Pripazite da imate dovoljno temeljca pošto se njoke moraju skuhati. 
  5. Kad su njoke skuhane, u jelo dodajte malo maslaca i ribanca te začinite po potrebi. 

Njoke možete napraviti i na jednostavniji način te pritom i uštedjeti. Isprobajte njoke s kozicama i tikvicama!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 19.12. do četvrtka 26.12.2024.

Bakalar

Lofoten

Bakalar
Super prilika

38,99 €

norveški, 200 - 400, 1 kg

Vrijedi od 19.12.2024. do 26.12.2024.

Praline Rocher

Ferrero

Praline Rocher
-26%

4,99 €

6,79 €

200 g, 24,95 €/kg

Vrijedi od 19.12.2024. do 26.12.2024.

Tuna u maslinovom ulju

Rio mare

Tuna u maslinovom ulju
-33%

4,49 €

6,79 €

156 g, 28,78 €/kg

Vrijedi od 19.12.2024. do 26.12.2024.

Trajno mlijeko

‘z bregov

Trajno mlijeko
Super prilika

0,94 €

2,8% m.m., 1 l

Vrijedi od 19.12.2024. do 26.12.2024.