Priprema recepta
Ako želite nešto na brzinu prizalogajiti, pripremite domaći burek s mesom od gotovih kora za pite.
- Na ulju pirjajte meso nekoliko minuta, dodajte narezani luk te začinite solju i paprom.
- Nakon nekoliko minuta pirjanja, meso stavite sa strane.
- U manjoj zdjelici pomiješajte mineralnu vodu i ulje, to ćete koristiti za zalijevanje kora.
- Odvojite četiri kore. Dvije će ići prazne na dno, a dvije na vrh pri kraju.
- Posudu za pečenje nauljite s oko dvije žlice ulja, pa stavite dvije prazne kore na dno. Stavite malo mesa i natopite s malo mješavine mineralne vode i ulja.
- Tako nastavite slagati po jednu koru i svaku natopite s malo mješavine.
- Nakon 3-4 kore, ostat će rubovi od kora. Natopite ih mješavinom, savijte prema unutra i meso složite samo po rubovima. Dalje nastavite slagati kao i prije.
- Kada ste sve potrošili, na vrh stavite dvije kore koje ste ostavili na početku i natopite preostalom mješavinom.
- Stavite peći oko 40 minuta na 200 stupnjeva. Ovisno o pećnici, može trajati malo kraće.
Želite li pripremiti konkretnije jelo koje uključuje mljeveno meso, isprobajte ukusne lazanje s mesom!