Mekane i tople domaće buhtle s pekmezom nije teško pripremiti uz upute chefa Gorana!
U većoj posudi dobro promiješajte brašno, kvasac, sol, šećer, limunovu koricu i vanilin šećer. Zatim dodajte jaje i rastopljeni maslac te promiješajte. Polako ulijevajte toplo mlijeko i umijesite tijesto.
Glatko i jednoliko tijesto stavite u nauljenu posudu. Pokrijte ga prozirnom folijom i stavite na toplo mjesto da se digne. Tijesto se mora udvostručiti.
Kad se tijesto digne, izvadite ga i odvojite komade od oko 60-80 g, po želji. Svaki komad lagano raširite i napunite punjenjem po želji te rubove tijesta dobro zatvorite.
Buhtle stavite u posudu za pečenje prethodno premazanu maslacem. Dio buhtle kojoj su krajevi pritisnuti stavite na dno. Posložene buhtle pustite da odstoje 20 minuta. Zatim ih premažite mješavinom jednog žutanjka i jedne žlice vode.
Stavite ih u pećnicu 35 do 45 minuta na 200 stupnjeva.
Kad su gotove, premažite ih maslacem i pustite da malo odstoje. Prije posluživanja pospite šećerom u prahu.
Volite li klasične slastice, pripremite kremšnite, kolač koji svi vole!