Priprema recepta
Punjeni teleći mulam idealan je odabir za obiteljski ručak! Ovo ukusno jelo zahtjevnije je pripreme, a prikladno je za 6 do 8 osoba.
- Teleći mulam očistite ako na površini ima mnogo masnoće. Rastvorite meso tako što ćete zarezati nožem, ali pazite da ne prerežete do kraja. Tako pripremljeno meso stavite sa strane.
- Promiješajte stari kruh podlijte mlijekom i pustite da upije. Zatim dodajte sve ostale sastojke te sve dobro promiješajte.
- Meso začinite iznutra i izvana soli i paprom, namažite senfom i napunite punjenjem. Meso zatvorite ražnjićem ili zavežite konopom za pečenje.
- Meso stavite u posudu za pečenje i premažite ga svinjskom masti i senfom. Stavite peći na 200 stupnjeva 15-20 minuta, nakon toga smanjite temperaturu na 180 stupnjeva i pecite otprilike dva sata uz povremeno podlijevanje masnoćama koje meso pusti.
- Dok se meso peče, napravite pire tako što ćete krumpir i bundevu narezati na kockice i staviti kuhati u slanu vodu. Kad se skuhaju, stavite ih u blender i dodajte ostale namirnice osim slanine, koju narežite na manje komade i popržite na tavi da postane hrskava te stavite sa strane. Prema potrebi, pire začinite soli i paprom.
- Kad se teletina ispekla, izvadite je i pustite 10-15 minuta da odstoji kako bi je bilo lakše rezati.
- Uz to poslužite salatu po želji ili neki drugi prilog.
Kao prilog uz ovo fino i bogato jelo pripremite prepečence od krumpira. Dobar tek!