Studenac Market Logo

Čokoladni souffle

45 min
Srednje zahtjevno
3 porcije

Sastojci

  • maslac BAYERNLAND 15 g
  • čokolada za kuhanje DORINA 100 g
  • kakao KRAŠ
  • brašno 1 žlica
  • mlijeko 120 ml
  • sol
  • aroma vanilije 1/2 žličice
  • žutanjak 1 kom.
  • bjelanjak 2 kom.
  • šećer 3 žlice

Priprema recepta

Čokoladni souffle je francuski desert pjenaste strukture i srednje zahtjevne pripreme. Idealan je za sve ljubitelje čokolade.

  1. Posude za pečenje premažite otopljenim maslacem i obložite šećerom, višak šećera istresite. 
  2. Maslac BAYERNLAND otopite, dodajte brašno i miješajte oko minutu, dok se ne poveže. Dodajte mlijeko, dobro promiješajte dok se smjesa malo ne zgusne.
  3. Uklonite s vatre i prelijte preko čokolade za kuhanje DORINA. Dodajte sol i aromu vanilije, ostavite nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, zatim dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte žutanjak i dobro promiješajte.
  4. U drugoj posudi istucite bjelanjak. Kad dobijete snijeg, dodajte šećer, žlicu po žlicu, uz stalno miješanje mikserom. 
  5. Lagano pomiješajte trećinu tučenog bjelanjka, nakon čega dodajte ostatak i sve dobro povežite. 
  6. Smjesu ulijte u prethodno pripremljene posudice za pečenje, rubove posuda očistite od šećera i maslaca. Souffle će tako moći narasti. 
  7. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta.
  8. Odmah nakon pečenja pospite kakaom KRAŠ i poslužite dok je toplo. 

Volite čokoladne deserte? Pripremite domaći puding od čokolade!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.02. do srijede 12.02.2025.

Čips

Pringles

Čips
-40%

2,09 €

3,49 €

slani, 165 g, 12,67 €/kg

Vrijedi od 6.02.2025. do 12.02.2025.

Tekući deterdžent za rublje

Violeta

Tekući deterdžent za rublje
Super prilika

5,60 €

Color, 2,7 l, 2,07 €/l

Vrijedi od 6.02.2025. do 12.02.2025.

Lisnato tijesto

Ledo

Lisnato tijesto
-20%

1,99 €

2,50 €

smrznuto, 500 g, 3,98 €/kg

Vrijedi od 6.02.2025. do 12.02.2025.

Jabuka Idared

Jabuka Idared
Super prilika

0,97 €

1 kg

Vrijedi od 6.02.2025. do 12.02.2025.