Čokoladni souffle je francuski desert pjenaste strukture i srednje zahtjevne pripreme. Idealan je za sve ljubitelje čokolade.
Posude za pečenje premažite otopljenim maslacem i obložite šećerom, višak šećera istresite.
Maslac BAYERNLAND otopite, dodajte brašno i miješajte oko minutu, dok se ne poveže. Dodajte mlijeko, dobro promiješajte dok se smjesa malo ne zgusne.
Uklonite s vatre i prelijte preko čokolade za kuhanje DORINA. Dodajte sol i aromu vanilije, ostavite nekoliko minuta dok se čokolada ne otopi, zatim dobro promiješajte. Ostavite da se malo ohladi, pa dodajte žutanjak i dobro promiješajte.
U drugoj posudi istucite bjelanjak. Kad dobijete snijeg, dodajte šećer, žlicu po žlicu, uz stalno miješanje mikserom.
Lagano pomiješajte trećinu tučenog bjelanjka, nakon čega dodajte ostatak i sve dobro povežite.
Smjesu ulijte u prethodno pripremljene posudice za pečenje, rubove posuda očistite od šećera i maslaca. Souffle će tako moći narasti.
Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 stupnjeva 12 do 15 minuta.
Odmah nakon pečenja pospite kakaom KRAŠ i poslužite dok je toplo.