Studenac Market Logo

Crni bakalar

90 min
Zahtjevno
4 osobe

Sastojci

  • bakalar crni LEDO 600 g
  • palenta PODRAVKA 250 g
  • pelat PODRAVKA
  • ulje maslinovo ekstra djevičansko ZVIJEZDA
  • luk 1 kom.
  • češnjak 2-3 režnja
  • peršin
  • sol
  • papar
  • lovorov list 1 kom.
  • poriluk 1 kom. (manji)
  • maslac 20 g
  • vrhnje za kuhanje 1 dl
  • ribani sir 2 žlice
  • kiselo vrhnje 200 g
  • badem 100 g

Priprema recepta

Bakalar je namirnica koja obiluje bjelančevinama i omega-3 masnim kiselinama. Počastite se uz zapečeni crni bakalar! 

  1. PODRAVKA pelat stavite kuhati kao za šalšu, s krupno sjeckanim lukom, češnjakom i peršinom. Začinite prema potrebi i pustite da sva tekućina iskuha kako bi šalša bila gusta.
  2. Na maslacu i ZVIJEZDA maslinovu ulju pirjajte poriluk, dodajte PODRAVKA palentu i podlijte ribljim temeljcem. Dodajte vrhnje za kuhanje i kuhajte još nekoliko minuta.
  3. Pri kraju dodajte ribani sir i dobro promiješajte. Po želji ohladite palentu i narežite je na porcije te je prije posluživanja zapecite u pećnici.
  4. Pripremite smjesu tako što ćete pomiješati kiselo vrhnje i mljeveni badem te je stavite u hladnjak kako bi se lagano stisnula.
  5. LEDO bakalar dobro osušite i začinite soli i paprom, stavite na masni papir i preko njega premažite prethodno napravljenu smjesu.
  6. Pecite na 200 stupnjeva 20-30 minuta.

Akovam se svidio ovaj recept, otkrijte kako pripremiti ukusan bakalar sa slanutkom.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Tekući deterdžent za rublje

Nila

Tekući deterdžent za rublje
-55%

4,99 €

11,21 €

color, 2,7 l, 1,84 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Omekšivač

Ornel

Omekšivač
-44%

2,99 €

5,30 €

calming, 1,6 l, 1,87 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Tjestenina

Marodi

Tjestenina
-37%

1,19 €

1,90 €

penne rigate, 400 g, 2,97 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Kava mljevena

Gloria

Kava mljevena
-24%

4,99 €

6,62 €

400 g, 12,47 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.