Studenac Market Logo

Ekleri

1 h
Zahtjevno
10 komada

Sastojci

  • KREMA OD VANILIJE
  • žutanjak 3 kom.
  • gustin 20 g
  • šećer 50 g
  • mlijeko 250 ml
  • slatko vrhnje 100 g
  • ekstrakt vanilije 1 žličica
  • BISKVIT
  • voda 130 ml
  • maslac 50 g
  • sol 1/4 žličice
  • glatko brašno 70 g
  • jaja 2 kom.
  • GANACHE
  • čokolada za kuhanje 50 g
  • slatko vrhnje 50 g

Priprema recepta

Za ljubitelje kolača donosimo poznatu francusku slasticu, eklere punjene kremom i prelivene čokoladom.

  1. Pjenjačom povežite žutanjke, gustin i šećer dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte i ugrijte dok ne bude mlako. Zatim ga lagano dodajte prethodnoj smjesi uz neprestano miješanje.
  2. Dobivenu smjesu stavite u lonac kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Zatim uklonite s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. Stavite u vrećicu za ukrašavanje i ohladite dva sata.
  3. Vodu, maslac i sol zagrijte dok ne zakuhaju. Maknite s vatre i dodajte brašno te sve dobro promiješajte dok se ne poveže. Vratite kratko na vatru uz stalno miješanje. Nakon toga pustite 15 minuta da se malo ohladi. 
  4. Sada dodajte jaja i dobro povežite tijesto. Prebacite u vrećicu za ukrašavanje.
  5. Na masni papir istisnite tijesto za eklere do 10 cm dužine. Stavite peći na 190 stupnjeva 25 minuta. Zatim ih pustite da se ohlade. 
  6. S donje strane napravite manju rupicu kroz koju ćete dodati kremu od vanilije i tako napuniti eklere. 
  7. Za pripremu ganachea čokoladu smrvite i prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Nakon nekoliko minuta dobro promiješajte.
  8. Eklere s gornje strane umočite u ganache. 

Nastavite pripremati kolače u udobnosti svoga doma i isprobajte naše cimet rolice!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 27.03. do srijede 02.04.2025.

Mortadela s maslinama

Pik Vrbovec

Mortadela s maslinama
-24%

8,49 €

11,21 €

1 kg

Vrijedi od 27.03.2025. do 2.04.2025.

Pileći file prsiju

Cekin

Pileći file prsiju
SUPER PRILIKA

5,31 €

podložak, svježe, 500 g, 10,62 €/kg

Vrijedi od 27.03.2025. do 2.04.2025.

Krumpir

Krumpir
-40%

0,59 €

0,99 €

1 kg

Vrijedi od 27.03.2025. do 2.04.2025.

Pureća posebna salama

Perutnina Ptuj

Pureća posebna salama
-25%

1,49 €

1,99 €

500 g, 2,98 €/kg

Vrijedi od 27.03.2025. do 2.04.2025.