Za ljubitelje kolača donosimo poznatu francusku slasticu, eklere punjene kremom i prelivene čokoladom.
Pjenjačom povežite žutanjke, gustin i šećer dok ne dobijete jednoličnu smjesu. Mlijeko i slatko vrhnje pomiješajte i ugrijte dok ne bude mlako. Zatim ga lagano dodajte prethodnoj smjesi uz neprestano miješanje.
Dobivenu smjesu stavite u lonac kuhajte na laganoj vatri uz stalno miješanje dok se ne zgusne. Zatim uklonite s vatre, dodajte ekstrakt vanilije i dobro promiješajte. Stavite u vrećicu za ukrašavanje i ohladite dva sata.
Vodu, maslac i sol zagrijte dok ne zakuhaju. Maknite s vatre i dodajte brašno te sve dobro promiješajte dok se ne poveže. Vratite kratko na vatru uz stalno miješanje. Nakon toga pustite 15 minuta da se malo ohladi.
Sada dodajte jaja i dobro povežite tijesto. Prebacite u vrećicu za ukrašavanje.
Na masni papir istisnite tijesto za eklere do 10 cm dužine. Stavite peći na 190 stupnjeva 25 minuta. Zatim ih pustite da se ohlade.
S donje strane napravite manju rupicu kroz koju ćete dodati kremu od vanilije i tako napuniti eklere.
Za pripremu ganachea čokoladu smrvite i prelijte vrućim slatkim vrhnjem. Nakon nekoliko minuta dobro promiješajte.
Eklere s gornje strane umočite u ganache.
Nastavite pripremati kolače u udobnosti svoga doma i isprobajte naše cimet rolice!