Pita s tunjevinom tunu iz konzerve transformira u pravi mediteranski specijalitet!
Sastojke za tijesto pomiješajte ručno ili pomoću miksera u jednoličnu smjesu. Zatim dobiveno tijesto zamotajte u plastičnu foliju i stavite u hladnjak 30 minuta.
Tijesto razvaljajte na pola centimetra debljine i stavite ga u zamašćenu posudu za pečenje. Utisnite ga i dno izbodite vilicom.
Stavite ga peći na 190 stupnjeva 7 do 8 minuta. Kad je gotovo, izvadite ga van.
Špinat blanširajte i usitnite. Tunjevinu procijedite kako biste uklonili višak masnoće.
Jaja razmutite s vrhnjem za kuhanje i začinite po želji. Dodajte špinat, tunjevinu i mladi sir i sve dobro pomiješajte.
Smjesu izlijte na tijesto i stavite peći na 180 stupnjeva 30 minuta.
Prije posluživanja pustite da se malo ohladi.
Tražite još ideja za ukusne morske delicije? Svidjet će vam se i domaća pašteta od tune!