Studenac Market Logo

Kineske bublice s aromatičnom svinjetinom

2 h
Zahtjevno
8-10 osoba

Sastojci

  • BUBLICE:
  • topla voda 80 ml
  • mlijeko 120 ml
  • svježi kvasac 1 kom.
  • šećer 4 žlice
  • ulje 2 žlice
  • glatko brašno 310 g
  • prašak za pecivo 1/2 žličice
  • sol
  • PUNJENJE:
  • svinjski vrat 640 g
  • luk 1 kom
  • češnjak 4-5 kom.
  • peršin
  • sojin umak 35 ml
  • med 35 ml
  • bijelo vino 35 ml
  • pileći temeljac 230 ml
  • sol
  • papar
  • ulje
  • sezam
  • krastavac 1 kom.

Priprema recepta

Kineske bublice s aromatičnom svinjetinom pravi su raj za nepce!

Bublice:

  1. Pomiješajte vodu, mlijeko, kvasac, pola šećera i ulje. Promiješajte i pustite da se kvasac aktivira. U međuvremenu u posudi za miješanje pomiješajte brašno, ostatak šećera, prašak za pecivo i sol. Mokre sastojke dodajte u suhe i miješajte na laganoj brzini te nakon nekoliko minuta stavite na srednje jako miješanje, dok ne dobijete tijesto. Miješajte tako 3-4 minute.
  2. Dobiveno tijesto, ako je potrebno, još malo rukama oblikujte i stavite da kvasa na toplome oko sat i pol do dva.
  3. Kvasno tijesto stavite na radnu površinu i tanko ga razvaljajte. Ako je potrebno, stavite malo brašna. 
  4. Tijesto izrežite pomoću čaše. Tako ponavljajte dok ne potrošite cijelo tijesto.
  5. Premažite uljem i jedan kraj preklopite na drugi da dobijete polumjesece. Lagano ih pritisnite valjkom i pustite da se dižu još 30 minuta. 
  6. Stavite ih na masni papir i u zagrijanu pećnicu na 100 stupnjeva 15-20 minuta. U pećnicu stavite posudu s kipućom vodom kako biste postigli veliku vlagu.

Punjenje:

  1. Meso narežite na kockice, začinite i stavite pirjati na maslinovu ulju dok ne dobije zlatnu boju. Zatim dodajte luk i češnjak te nastavite pirjati nekoliko minuta. 
  2. Sojin umak, med i bijelo vino dodajte u meso. Nakon nekoliko minuta kuhanja dodajte pileći temeljac i pustite da na srednje jakoj vatri kuha dok umak ne postane gust. Prema potrebi začinite soli i paprom. 
  3. Bublice napunite mesom, stavite tanko rezani krastavac, peršin i sezam.

Ljubitelj ste međunarodne kuhinje? Svakako isprobajte i ruski pileći Stroganoff!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 30.01. do srijede 05.02.2025.

Vrhnje kiselo

Dukat

Vrhnje kiselo
Super prilika

0,89 €

12% m.m., 200 g, 4,45 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Pariška kobasica

Cekin

Pariška kobasica
Super prilika

3,09 €

1 kg, 3,09 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Jogurt tekući

Dukat

Jogurt tekući
Super prilika

1,99 €

2,8% m.m., 1 kg, 1,99 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Čokolada

Dorina

Čokolada
-25%

3,79 €

5,09 €

lješnjak, 220 g, 17,23 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.