Studenac Market Logo

Puretina sa salatom od slanutka

1.30-2 h
Jednostavno
4 osobe

Sastojci

  • Vindija pureći odresci file 400 g
  • Podravka slanutak 400 g
  • Zvijezda suncokretovo ulje
  • NTL brašno glatko tip 550
  • Coppini ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • krušne mrvice
  • jaja 4 kom
  • sezam
  • sol
  • papar
  • feta sir
  • ljubičasti luk
  • češnjak
  • peršin
  • soya umak

Priprema recepta

Isprobajte puretinu sa salatom od slanutka, odličnu i osvježavajuću kombinaciju okusa idealnu za vruće ljetne dane.

  1. Vindija pureće filee narežite na manje komadiće i stavite marinirati u soya umak, malo začinjen soli i paprom.
  2. Ljubičasti luk narežite na male kockice, a češnjak i peršin nasjeckajte. Lagano pirjajte na Coppini maslinovom ulju i nakon nekoliko minuta dodajte Podravka slanutak koji ste procijedili. Sve skupa lagano pirjajte i ubacite feta sir. Nakon toga dovoljno je samo nekoliko minuta držati na vatri da se sir otopi i poveže sve. Po potrebi začinite soli i paprom.
  3. Vindija pureće filee izvadite iz marinade i stavite sušiti na kuhinjski papir. Nakon toga u tri zasebne posude stavite NTL glatko brašno, krušne mrvice koje pomiješajte sa sezamom i jaja koja začinite i istucite.
  4. Panirajte redoslijedom brašno – jaja – krušne mrvice. Pržite u ne prejako zagrijanom Zvijezda suncokretovom ulju. Sa svake strane dovoljno je 1,30 - 2 minute prženja.

Ako vam se sviđa recept za puretinu i salatu od slanutka, otkrijte i kako pripremiti varivo od slanutka!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Pivo

Ožujsko

Pivo
-26%

4,49 €

6,03 €

4x0,5 l, 2,25 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Tekući deterdžent za rublje

Nila

Tekući deterdžent za rublje
-55%

4,99 €

11,21 €

color, 2,7 l, 1,84 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Mliječni puding

Vindija

Mliječni puding
-22%

0,49 €

0,63 €

čokolada, 125 g, 3,92 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Gazirano piće

Cockta

Gazirano piće
-19%

1,55 €

1,92 €

1,5 l, 1,03 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.