Priprema recepta
Čokoladni cheesecake koji se ne peče jedan je od omiljenih kolača, a uz upute chefa Gorana priprema postaje izuzetno jednostavna!
- Kraš Petit Beurre kekse dobro sameljite i pomiješajte s otopljenim maslom. To će služiti kao biskvit. U kalup za tortu od 24 cm stavite masni papir na dno.
- Na pari otopite Kraš Dorina čokoladu za kuhanje i pustite da se malo ohladi. Slatko vrhnje ručno ili mikserom istucite, ali ne u tvrdi šlag, već neka ostane malo tekuće.
- Krem sir i šećer u prahu dobro pomiješajte mikserom. Kad pripremite čokoladu, šlag i krem sir, sve skupa ručno pomiješajte, da se sve namirnice povežu. Nakon toga stavite smjesu na biskvit i izravnajte.
- Ostavite 1 sat u hladnjaku da se krema malo stisne.
- U posudu stavite drugih 250 g Kraš Dorina čokolade za kuhanje koju ste usitnili. Prelijte je ugrijanim slatkim vrhnjem i pustite da stoji 5 minuta, zatim pomiješajte i dobit ćete "ganache".
- Dok je toplo, prelijete prethodno napravljenu tortu i poravnajte po potrebi. Stavite hladiti na nekoliko sati.
- Na vrh torte naribajte Kraš Dorina čokoladu za kuhanje.
Ako vam se svidjela ova verzija cheesecakea, pripremite i muffine s čokoladnim pudingom, mekanu slasticu koja se topi u ustima. Dobar tek!