Glavna jela
Samoborski kotleti
1 h 20 min
Srednje zahtjevno
Lagana tortilja s puretinom pravi je odabir za brzi i zdravi ljetni ručak.
1. Za ove brze, zdrave i ukusne tortilje potrebno je napraviti sljedeće.
Na maslinovom ulju pirjajte luk dok se ne zažuti, zatim dodajte Vindija pureće mljeveno meso.
Meso pirjajte nekoliko minuta te dodajte procijeđeni Podravka smeđi grah, kukuruz, nasjeckanu rajčicu i peršin. Začinite po želji soli, paprom i đumbirom u prahu. Nastavite kuhati 20 minuta, odnosno dok se puretina ne skuha do kraja.
2. Na suhoj tavi lagano ugrijte tortilje. Kad je korica dobila hrskavost počnite ih sastavljati.
Prvo stavite isjeckanu salatu, malo kockica rajčice i prethodno skuhanu Vindija mljevenu puretinu. Na nju stavite žlicu Dukat kiselog vrhnja.
Potrebno je pripaziti prilikom punjena da ne pretjerate s količinom sastojaka, jer će biti teško napraviti tortilju.
Ove količine dovoljne su za 10 do 12 tortilja.
Tražite još laganih ljetnih recepata, brze pripreme i fantastičnog okusa? Isprobajte njoke s puretinom i gljivama!