2 konzerve tune, komadi u ulju 250 g maslina, bez koštice
1 konzerva kukuruza, 340 g
Sok ½ limuna
3 žlice maslinovog ulja Sol i papar, po ukusu
Svježi peršin, za posluživanje
Priprema recepta
Zakuhajte velik lonac posoljene vode. Ubacite torteline i kuhajte ih prema uputama na pakiranju, odnosno dok ne budu al dente. Kuhane torteline ocijedite i ostavite da se hlade.
Povrće operite. Ljubičasti luk i krastavac očistite, prepolovite i nasjeckajte na polumjesece. Cherry rajčice prepolovite. Masline nasjeckajte na kolutiće. Kukuruz ocijedite.
U veću zdjelu dodajte ohlađene torteline i povrće i promiješajte. Izvadite tunu iz konzerve i dodajte u salatu. Prelijte salatu sokom limuna i uljem, dodajte sol i papar te još jednom lagano promiješajte. Na kraju posipajte nasjeckanim peršinom i poslužite.
Ako ste ljubitelj tune, pripremili smo vam još jedno ukusno i lagano ljetno jelo – paštetu od tune.