Studenac Market Logo

Bučnica

35 minuta
Jednostavno
10 porcija

Sastojci

  • 500 g kora za savijaču 500 g buče
  • 400 g svježeg sira 2 jaja
  • ½ žličice soli
  • 100 g maslaca, otopljenog 100 ml vrhnja

Priprema recepta

  1. Buču ogulite, očistite i naribajte na ribež za sir. Naribanu buču posolite 1 žličicom soli i ostavite da odstoji 10 minuta. Dobro je ocijedite rukama, a zatim je stavite u kuhinjsku krpu, zavežite i dobro stišćite rukama kako bi pustila svu suvišnu vodu. Stavite je u zdjelu u kojoj ćete pripremati nadjev.
  2. Dodajte sir i jaja te posolite. Dobro promiješajte dok ne dobijete homogenu smjesu.
  3. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Lim za pečenje premažite s 2 žlice maslacem. Na čistu podlogu stavite jednu koru, premažite je maslacem, dodajte još jednu koru koju također premažite maslacem. Poklopite korom, na polovicu nanesite nadjev i zarolajte. Ponovite s ostatkom kora i nadjeva.
  4. Na kraju premažite bučnicu ostatkom maslaca.
    Pecite bučnicu u zagrijanoj pećnici na 190 stupnjeva oko 30 minuta ili dok ne dobije lijepu boju i ne bude fino hrskava.
  5. Zadnjih 10 minuta je izvadite iz pećnice i premažite vrhnjem kako bi bila još hrskavija. Bučnicu najbolje poslužite dok je još vruća.

Za ljubitelje pita i savijača, pripremili smo i recept za burek sa sirom.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Vino graševina

Epsko

Vino graševina
-24%

6,49 €

8,52 €

3 l, 2,16 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Gazirano piće

Cockta

Gazirano piće
-19%

1,55 €

1,92 €

1,5 l, 1,03 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Mlijeko trajno

z bregov

Mlijeko trajno
Super prilika

0,94 €

2,8% m.m., 1 l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Svinjsko carsko meso

Pik Vrbovec

Svinjsko carsko meso
Super prilika

3,39 €

svježe, 550 g, 6,16 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.