Studenac market
28.12.2023.

Pečeno punjeno pile s povrćem - recept

  • Srednje zahtjevno
  • 2 h 10 min
  • 8 porcija

Priprema recepta

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Pile osušite ubrusom, prelijte uljem i posipajte začinima.
  2. Za nadjev nasjeckajte kruh. Prebacite ga u zdjelu, dodajte brusnice i prelijte vrelim mlijekom. Ostavite da odstoji 5 minuta. Dodajte jaje, pancetu, vegetu, peršin i pistacije te dobro promiješajte. Napunite pile nadjevom i zavežite mu batke kako nadjev ne bi iscurio.
  3. Prebacite pile na lim i stavite u pećnicu na 60 minuta. Za to vrijeme ogulite krumpir i batat i narežite na četvrtine. Povrće prebacite u zdjelu, prelijte uljem, posolite i promiješajte.
  4. Izvadite lim iz pećnice, dodajte povrće i pecite još 40-50 minuta, odnosno dok pile ne bude pečeno. Izvadite iz pećnice, ostavite 10 minuta i narežite pile na komade. Poslužite uz pečeno povrće i salatu po želji.

Za malo drugačiji i neuobičajen okus isprobajte i piletinu s limunom i medom.

Isprintajte recept

Studenac - potvrđeni prijatelj svojih kupaca!