Dno kalupa za torte premažite maslacem. Pećnicu zagrijte na 200 C.
Kekse sametljite i izmiješajte sa smeđim šećerom i otopljenim maslacem. Stavite smjesu u kalup i utisnite da bude jednako raspoređeno. Pecite 5 minuta. Izvadite kalup i smanjite pećnicu na 170 stupnjeva.
Dok se podloga peče pripremite žutu kremu tako da izmiksate krem sir, sok i koricu limuna, jaja, 3 žlice šećera i 1 vanil šećer.
Žutu kremu prelijte preko podloge i vratite u pećnicu. Pecite 20 minuta.
U zdjeli izmiksajte 2 kisela vrhnja, 3 žlice šećera i vanil šećer. Kad se žuta krema ispekla, ugasite pećnicu, preko nje izlijte bijelu kremu i stavite još 5 minuta u ugašenu pećnicu. Izvadite tortu iz pećnice i ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi oko 2 sata. Prebacite u hladnjak i ostavite da se hladi minimalno 6 sati prije posluživanja.
Ako vam je klasični cheesecake previše običan, probajte cheesecake s malinama i podignite svoj kolač na jednu novu razinu!