Studenac Market Logo

Kokoš ‘’na zeca’’

1-2 h
Jednostavno
4 osobe

Sastojci

  • Vindija pileći rasjek premium
  • Dalmacijavino Merlot 0.5 L
  • Podravka džem miješano voće 2 žlice
  • Jabučni ocat
  • Crveni luk 2 kom
  • Rajčica
  • Njoki
  • Češnjak
  • Mrkva
  • Peršin
  • Lovor
  • Sol
  • Papar
  • Suncokretovo ulje

Priprema recepta

Kokoš "na zeca" jelo je koje će mnoge vratiti u djetinjstvo. Ovaj starinski specijalitet oduševit će vas bogatim okusom.

  1. Na zagrijanom ulju popečemo Vindija piletinu koju začinimo soli i paprom te pustimo da nam uhvati koricu, nakon toga je izvadimo iz posude.
  2. Na istoj masnoći pirjamo narezano povrće dok ne uvene.
  3. Vratimo Vindija piletinu u posudu i podlijemo Dalmacijavino Merlotom, nakon čega dodamo lovor te čekamo da zakuha.
  4. Kad je zakuhalo stavimo 2 žlice jabučnog octa i 2 žlice Podravka džema.
  5. U zatvorenoj posudi na smanjenoj temperaturi kuhamo 45 minuta do sat vremena.
  6. Kad nam je jelo gotovo piletinu izvadimo, a ostalo u posudi izmiksamo štapnim mikserom.
  7. Njoke kuhamo u slanoj kipućoj vodi dok nam ne isplivaju na površinu i sve skupa pomiješamo s umakom.

Ima li što bolje od tople domaće kokošje juhe? Isprobajte naš recept i u slast!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 30.01. do srijede 05.02.2025.

Vrhnje kiselo

Dukat

Vrhnje kiselo
Super prilika

0,89 €

12% m.m., 200 g, 4,45 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Kompot ananas

Fruttamo

Kompot ananas
-27%

1,89 €

2,59 €

kolutići, 340 g, 5,56 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Pašteta čajna

Gavrilović

Pašteta čajna
-25%

1,11 €

1,49 €

100 g, 11,1 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Pivo

Pan

Pivo
-21%

3,99 €

5,09 €

zlatni, 4x0,5 l, 2,00 €/l

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.