170 g maslaca, plus dodatno za premazivanje kalupa
80 g šećera
3 jaja
3 žlice glatkog brašna, plus dodatno za posipanje kalupa
šećer u prahu i bobičasto voće, za serviranje
Priprema recepta
Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva s uključenim gornjim i donjim grijačem. 4 keramička kalupa za kolače (ramekin) premažite maslacem i pospite brašnom.
Nasjeckajte čokoladu. U posudu otpornu na toplinu stavite čokoladu i maslac, a zatim posudu stavite na paru i miješajte dok se čokolada i maslac ne otope.
Skinite posudu s pare i stavite kratko da se ohladi. U drugoj zdjeli miksajte šećeri jaja 2 minute. Dodajte smjesu čokolade i maslaca i kratko izmiksajte. Na kraju dodajte brašno te miješajte dok se brašno ne sjedini pa rasporedite smjesu između kalupa.
Stavite kalupe u zagrijanu pećnicu i pecite 8 – 10 minuta. Nakon tog vremena, rub bi trebao izgledati uzdignuto i pečeno, dok bi sredina kolača trebala biti lagano tekuća.
Pričekajte 1 minutu da se ohlade, prebacite ih na tanjur i pospite šećerom u prahu. Poslužite uz svježe bobičasto voće.
Kako biste upotpunili okus, uz lava cake poslužite domaći sladoled!