3 paprike (babure, paradajzerice ili koje najčešće koristite)
5-6 rajčica
2 žlice maslinovog ulja
Sol i papar, po ukusu
Sitno sjeckani peršin
200 g palente
700 ml vode
½ žličice soli
Priprema recepta
Očistite luk i narežite ga na sitno. Paprike očistite od sjemenki i narežite na veće kockice. Rajčicu narežite na kockice.
U dublju tavu ulijte maslinovo ulje i dodajte luk. Pirjajte ga na laganoj vatri dok ne postane staklast, oko 10 minuta. Na luk dodajte sjeckani češnjak i nastavite pirjati. Nakon 2 minute dodajte rajčice i paprike, posolite i popaprite te poklopite.
Ostavite da se jelo kuha na laganoj vatri 30-35 minuta uz povremeno miješanje. Za to vrijeme zakuhajte vodu. Dodajte sol, smanjite vatru te uz miješanje ubacite palentu. Kuhajte uz miješanje oko 5 minuta. Maknite s vatre i ostavite pokriveno.
Kad se sataraš zgusnuo, dodajte sjeckani peršin i maknite s vatre. Poslužiti uz palentu.