Glavna jela
Samoborski kotleti
1 h 20 min
Srednje zahtjevno
Isprobajte ukusne punjene tikvice s kuhanim kukuruzom! Uštedite vrijeme uz jednostavnu i brzu pripremu.
Paprike i luk usitnimo i dinstamo na ulju. Dodamo Pik miješano mljeveno meso i češnjak, te začinimo soli i paprom.
Kuhamo sve 15-20 minuta.
Meso prebacimo u sito kako bi odvojili višak tekućine i pustimo da se ohladi. Kad se ohladilo stavimo ribanu mozzarellu, ali ne cijelu jer će nam kasnije trebati.
Tikvice po dužini narežemo i žlicom izdubimo sredinu, koju punimo mesom. Na vrh mesa stavimo preostalu mozzarellu i poneku cherry rajčicu.
Pečemo u zagrijanoj pećnici na 180 stupnjeva 30-45 minuta.
Za prilog smo poslužili kuhani kukuruz šećerac.
Ako volite tikvice i svidio vam se naš recept, pripremite popečke od tikvica u udobnosti svoga doma. Dobar tek!