Studenac Market Logo

Rižoto sa zapečenom bundevom

1 h
Lagano
2-4 osobe

Sastojci

  • Scotti Arborio riža 250 g
  • bundeva 200 g
  • grašak 100 g
  • šampinjoni 150 g
  • luk 1 kom
  • češnjak 3-4 režnja
  • parmezan 1 kom
  • temeljac povrtni
  • peršin
  • maslinovo ulje
  • poriluk 1 kom
  • maslac 50-100 g

Priprema recepta

Rižoto sa zapečenom bundevom jelo je u kojem ćete uživati. Ukusnu bundevu pripremite u kombinaciji sa zdravim povrćem!

  1. Bundevu narežite na kockice, zatim začinite soli i paprom. Nauljite maslinovim uljem i stavite peći na 180 stupnjeva oko 20-30 minuta.
  2. Na maslinovom ulju dinstajte luk, poriluk i šampinjone 5-6 minuta. Zatim dodajte češnjak i peršin. Nakon par minuta dodajte prethodno pečenu tikvu koju možete malo zgnječiti.
  3. Ubacite Scotti Arborio rižu koja je na COOL akciji i podlijte s povrtnim temeljcem. Rižoto kuhajte do 17 minuta.
  4. Pri kraju kuhanja stavite maslac i ribani sir.

Dobar tek!

Kako pravilno pripremiti rižoto pripremiti otkriva vam naš chef Goran sa svojih pet savjeta za rižoto!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Vino vranac

Epsko

Vino vranac
-24%

6,49 €

8,52 €

3 l, 2,16 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Mlijeko trajno

z bregov

Mlijeko trajno
Super prilika

0,94 €

2,8% m.m., 1 l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Jogurt

z bregov

Jogurt
-30%

1,99 €

2,85 €

3,2% m.m., 900 g, 2,21 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Svinjsko carsko meso

Pik Vrbovec

Svinjsko carsko meso
Super prilika

3,39 €

svježe, 550 g, 6,16 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.