21.01.2020.
Vruća čokolada - recept
Priprema recepta
Vruća čokolada jedan je od omiljenih zimskih toplih napitaka. Poigrajte se sastojcima i pripremite ju u tri različite varijante!
Za sve varijante vruće čokolade postupak kuhanja je isti, jedino trebate pripaziti da mlijeko ne zagori. Sve sastojke dodajte u blago ugrijano mlijeko, promiješajte pjenjačom i kuhajte 10-ak minuta dok se svi sastojci ne povežu.
Jednostavna varijanta
- čokolada u prahu 40 g
- kakao 10 g
- mlijeko 460 ml
Klasična varijanta
- kakao 25 g
- smeđi šećer 30 g
- slatko vrhnje 40 ml
- mlijeko 460 ml
- vanilija ekstrakt 1 žličica
- malo soli
- šlag za dekoraciju
Slatka varijanta
- čokolada za kuhanje 220 g
- kakao 15 g
- mlijeko 650 ml
- šećer 60 g
- cimet u kori 1 kom
- gustin 20 g
- sol
- slatko vrhnje za dekoraciju
Dobar tek!
Za pravu rapsodiju čokoladnih okusa, tu su i muffini s čokoladnim pudingom!