Studenac Market Logo

Složenac od piletine

2 h
Zahtjevnije
4-6 osoba

Sastojci

  • krumpir mladi 1 kg
  • pileći file Vindija 0.5 kg
  • šampinjoni 500 g
  • paprika crvena 2 kom
  • poriluk 1 kom
  • češnjak 3-4 režnja
  • kiselo vrhnje 3 kom
  • ribanac 2 kom
  • jaje 1 kom
  • sol
  • papar
  • maslinovo ulje

Priprema recepta

Sočni složenac od piletine i krumpira odlična je ideja za ukusan obrok. Ono što će ovom jelu dati poseban okus je preljev od kiselog vrhnja i ribanca.

  1. Krumpir ogulite i narežite na tanke ploske pomoću ribeža ili nečeg sličnog. Dok pripremate ostale namirnice krumpir držite u hladnoj vodi.
  2. Na maslinovom ulju pirjajte poriluk i crvenu papriku nekoliko minuta. Zatim dodajte Vindija piletinu koju trebate narezati na kockice. Začinite soli i paprom te pustite da se malo zapeče.
  3. Dodajte šampinjone koji će pustiti malo tekućine, nakon što tekućina iskuha ubacite češnjak i peršin. Sve skupa pirjajte oko 10 minuta.
  4. Posudu za pečenje premažite maslinovim ulje kako se krumpir i ostali sastojci ne bi lijepili. Nakon toga slažite red krumpira te red namirnica dok ne potrošite sav nadjev. Na svaki kat nadjeva pospite ribanca i poneki kat krumpira začinite solju i paprom kako ne bi bili neslani.
  5. Kad ste sve složili na vrh dodajte malo maslinovog ulja te poklopite s alu folijom i stavite na pečenje oko 1 h na 180 stupnjeva. Na 45 minuti pečenja uklonite alu foliju te pustite da se krumpir na površini malo zapeče.
  6. Dok se peče napravite preljev od kiselog vrhnja, ribanca i jaja. Začinite soli i paprom. Nakon što je prošlo 1 h pečenja izvadite iz pećnice te prelijte preljevom od kiselog vrhnja. Vratite u peć i nastavite peći još 15-20 minuta, odnosno dok ne dobijete zapečenu koricu.

Dobar tek!

Umjesto piletine, za pripremu ukusnog ručka možete iskoristiti i popularni patlidžan. Saznajte kako pripremiti složenac od patlidžana!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Mlijeko trajno

z bregov

Mlijeko trajno
Super prilika

0,94 €

2,8% m.m., 1 l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Svinjsko carsko meso

Pik Vrbovec

Svinjsko carsko meso
Super prilika

3,39 €

svježe, 550 g, 6,16 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Vino graševina

Epsko

Vino graševina
-24%

6,49 €

8,52 €

3 l, 2,16 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Šunka za pizzu

Profina

Šunka za pizzu
-36%

3,69 €

5,79 €

1 kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.