Priprema recepta
Carsko pečenje odličan je izbor za nedjeljni obiteljski ručak. Saznajte sve trikove za pripremu ovog sočnog i ukusnog jela!
- Meso narežite tako da začini uđu dublje u mesnu površinu.
- Začinite koricom limuna, čilijem, češnjakom, smjesom papra u zrnu, klinčića, suhe majčine dušice, suhe paprike i krupnom soli.
- Zarolajte meso i zavežite konopom za pečenje.
- Možete ostaviti meso preko noći u hladnjaku kako bi se koža osušila i meso mariniralo. Kožu nemojte začinjavati niti uljiti.
- Pecite na 170 stupnjeva oko 2.30 h te zatim na 250 stupnjeva još 10-15 minuta kako bi kožica postala hrskava.
- Dobro operite krumpir u hladnoj vodi te posušite. Zatim ga narežite po dužini kako bi dobili pole i začinite ih soli, paprom i maslinovim uljem te stavite peći oko 30 minuta (ovisno o veličini krumpira).
- Kad je krumpir pri kraju izvadite ga i stavite na njega mozzarellu i pancetu te nastavite peći dok se sve ne zapeče.
Dobar tek!
Umjesto carskog pečenja, uvijek možete pripremiti i malo zahtjevniju deliciju - punjeni teleći mulam!