Studenac Market Logo

Janjeći but s mladim krumpirom

2 h
Zahtjevno
4-6 osoba

Sastojci

  • 2 kg janjeći but
  • 3 - 4 režnja češnjaka
  • sol
  • 2 žlice suhog ružmarina
  • papar
  • 1 kg krumpir mladi
  • 3 - 4 mrkve
  • 2 luka
  • maslinovo ulje
  • 170 ml vode
  • 3 jabuke Idared
  • 235 ml octa
  • 1 kristal salata
  • 4 žlice šećera

Priprema recepta

Janjeći but s mladim krumpirom jelo je koje će osvojiti svako nepce! Poslužite uz osvježavajuću salatu i uživajte u komplimentima.

  1. Janjeći but začinite po želji, a na nekoliko mjesta kožu izbodite nožem da se toplina bolje proširi tijekom pečenja.
  2. But stavite u posudu za pečenje i nauljite. Ostavite da odstoji barem 30 minuta na sobnoj temperaturi te je nakon toga stavite peći na 180 °C oko 45 minuta.
  3. Nakon 45 minuta izvadite iz pećnice i okružite meso narezanim mladim krumpirom, mrkvom, grubo narezanim lukom kojeg ste začinili solju, paprom, maslinovim uljem i suhim ružmarinom, a možete dodati i nekoliko režnjeva neoguljenog češnjaka.
  4. Pecite još oko sat vremena, izvadite i pustite da odstoji dvadesetak minuta.
  5. Za kiseljenje jabuka promiješajte ocat, vodu i šećer te u to stavite jabuku narezanu na polumjesece. Ostavite u hladnjaku, najbolje preko noći.
  6. Kristal salatu operite i narežite, dodajte cherry rajčice, narezane na pola i rotkvice, rezane na polumjesece. Salatu začinite po želji.

Ako ne volite janjetinu, juneći odresci u umaku također su odlična ideja za obiteljski ručak!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Pršut dalmatiko

Voštane

Pršut dalmatiko
-24%

2,29 €

3,05 €

narezak, 80 g, 28,63 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Jogurt

z bregov

Jogurt
-30%

1,99 €

2,85 €

3,2% m.m., 900 g, 2,21 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Mliječni puding

Vindija

Mliječni puding
-22%

0,49 €

0,63 €

čokolada, 125 g, 3,92 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Tjestenina

Marodi

Tjestenina
-37%

1,19 €

1,90 €

penne rigate, 400 g, 2,97 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.