Ukusne roladice od tikvica punjene špinatom i svježim sirom idealno su jelo za poslužiti gostima.
Skuhajte umak od rajčica: na maslinovom ulju dinstajte luk i češnjak, dodajte pelate i sve lagano kuhajte oko 30 minuta pa na kraju dodajte šećer, sol i papar po potrebi.
Dok se umak kuha narežite tikvice i stavite ih sa strane.
Pripremite punjenje od špinata i mladog sira: špinat skuhajte u slanoj vodi nekoliko minuta. Procijedite ga i nožem narežite na manje komade pa ga narezanog stavite u posudu. Dodajte mladi sir, jaje i začinite sa solju i paprom po potrebi. Sve dobro promiješajte.
Uzmite dva komada tikvice i stavite ih da se rubom preklapaju jedan preko drugog. U sredinu stavite punjenje od špinata i lagano zamotajte.
Skuhanu šalšu prelijte u posudu za pečenje i slažite napunjene zamotane tikvice.
Višak smjese za punjenje stavite povrh tikvica i sve pospite ribanim sirom.
Stavite peći na 200 °C oko 30 minuta.
Iskoristite ostatak tikvica za još jedan kreativan recept. Isprobajte punjene tikvice!