Deserti
Zapečeni kroasani s voćem
35 min
Jednostavno
Tražite li inspiraciju za desert, pripremite ukusan štrudel od jabuke. Jednostavna štrudla od voća brzo je i fino rješenje.
Ledo lisnato tijesto ostaviti na sobnoj temperaturi da se otopi.
Jabuke oguliti i s ribežom usitniti. Zatim dodati kristal šećer, cimet, limunovu koricu, sok i
grožđice. Ostavite ih 10 do 15 minuta da puste tekućinu.
Jabuke procijediti kako ne bi pustile puno tekućine tijekom pečenja. Sok koji cijeđenjem dobijete
ostavite za upotrebu kasnije.
Na pobrašnjenu površinu, koristeći oštro brašno Čakovečki mlinovi, stavite Ledo lisnato tijesto i
valjkom ga razvaljate na otprilike 1 cm debljine.
Nožem ili vilicom, cijelom površinom, napravite rupice.
Na dno stavite krušne mrvice, zatim jabuke, šećer, otopljeno maslo, još krušnih mrvica i
zarolajte.
Prvo krajeve preklopite prema unutra i zatim zamotajte ostatak. Pazite da vam zadnji dio tijesta
bude okrenut prema dolje, da se tijekom pečenja ne bi rastvorio.
Tako složene štrudle položite u posudu za pečenje, ispod stavite masni papir i ubodete ih sa
vilicom ili nožem. Peći 20 do 30 minuta na 180 stupnjeva. Ako štrudle brzo potamne pokrijte
ih masnim papirom.
Jabuke su zdrave i fine, a mi vam nudimo još jedan ukusan recept za kolač od jabuka i kokosa.