Kolač od jabuke i kokosa desert je koji će vaš dom ispuniti neodoljivim mirisima.
Za prhko tijesto pomiješajte brašno, omekšajte maslac, prašak za pecivo i šećer. Nakon što dobijete mrvice, dodajte žumanjke i kiselo vrhnje te miješajte dok ne dobijete kompaktno tijesto.
Tijesto podijelite na jedan veći i manji komad. Zamotajte u vrećicu i veći stavite u hladnjak, a manji u zamrzivač.
Jabuke ogulite i naribajte. Zatim ih na malo ulja pirjajte s 50 g šećera. Gotove su kada vidite da nema više tekućine. Veći komad tijesta izvadite i razvaljajte na oko 30 x 25 cm. Kad ste tijesto stavili u pleh za pečenje, premažite ga Podravka džemom od miješanog voća. Dodajte jabuke i premažite bjelanjkom i kokosom.
Smjesa od bjelanjaka i kokosa dobiva se tako da istučete snijeg od bjelanjka. Kad postane čvrst lagano dodajte 100 g šećera. Na kraju pomiješajte s kokosovim brašnom.
Tijesto koje je bilo u zamrzivaču naribajte ribežom. Peći na 180 stupnjeva, oko 20-30 minuta. Kad je gotovo pospite šećerom u prahu.
Dobar tek!
Na vašem popisu omiljenih voćnih recepata svakako bi se trebala naći i prhka štrudla od jabuka!