Priprema recepta
Pečena na pravi način, janjetina iz pećnice može biti jednako ukusna kao i ona s ražnja. Aromatično i sočno uskršnje pečenje obogatit će svaki bladanski stol!
- Povrće očistite i narežite na manje komade. Janjetinu i pripremljeno povrće posolite, popaprite i nauljite. Stavite sve u prikladnu posudu za pečenje. Po želji dodajte nekoliko grančica ružmarina.
- Pokrijte posudu poklopcem ili aluminijskom folijom i prvih sat vremena pecite poklopljeno na 180 stupnjeva. Nakon toga uklonite foliju ili poklopac i nastavite peći na 180 stupnjeva još 1-2 sata, prema potrebi, uz povremeno okretanje i podlijevanje temeljcem ako je potrebno.
- Tako pripremljenu janjetinu poslužite s mladim lukom.
Ako se na vašem blagdanskom stolu uvijek nađe ponešto za svakoga, šunka s glazurom od meda slasna je delicija koju ne smijete zaboraviti!