Studenac Market Logo

Pureći batak u umaku od višanja

90 minuta
Umjereno zahtjevno
2-3 osobe

Sastojci

  • pureći batak 2 kom.
  • pršut 4 kom.
  • višnje (smrznute) 300 g
  • grožđice 5 g
  • crno vino 2 dl
  • maslinovo ulje
  • maslac
  • sol
  • papar
  • konac za pečenje

Priprema recepta

Pureći batak u umaku od višanja prava je delicija za istinske gurmane!

  1. Pureći batak odvojite od kosti. Začinite ga soli i paprom. Tanko narezan pršut stavite s unutarnje strane, a zatim zamotajte batak i zavežite koncem kako se ne bi otvarao tijekom kuhanja. 
  2. Na maslinovu ulju i maslacu pirjajte batak sa svih strana dok ne dobije zlatnu boju. Zatim podlijte crnim vinom, dodajte višnje i grožđice. Pustite sve da kuha na lagano dok se pureći batak ne skuha, a svi ostali sastojci ne sjedine. 
  3. Kad je gotovo, batak izvadite, uklonite konac i narežite na ploške. Poslužite s prilogom i umakom.

Uživate li u slatko-slanim okusima, isprobajte i našu šunku s glazurom od meda!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Svinjsko carsko meso

Pik Vrbovec

Svinjsko carsko meso
Super prilika

3,39 €

svježe, 550 g, 6,16 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Tablete za strojno pranje suđa

Jar

Tablete za strojno pranje suđa
-50%

14,99 €

29,99 €

platinum lemon, 50 kom, 0,30 €/kom

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Mliječni puding

Vindija

Mliječni puding
-22%

0,49 €

0,63 €

vanilija, 125 g, 3,92 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Jogurt

z bregov

Jogurt
-30%

1,99 €

2,85 €

3,2% m.m., 900 g, 2,21 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.