Priprema recepta
Vrijeme je izrade ukusne domaće zimnice, a pečene ukiseljene paprike svakako su jedan od zalogaja koje se isplati pripremiti!
- Paprike operite i osušite. Nauljite ih i stavite u nauljenu posudu za pečenje. Pecite ih na 200 stupnjeva oko 20 minuta s obje strane.
- Dok se paprike peku, staklenke s poklopcem isperite hladnom vodom i stavite u dublji lonac te ga napunite vodom. Na laganoj vatri kuhajte staklenke oko 30 minuta, kako biste ih sterilizirali. Nakon toga ih izvadite i stavite sa strane da se ohlade.
- Pečene paprike izvadite i pustite da se malo ohlade, a zatim ih očistite od zapečene kožice i sjemenki. Paprike stavljajte u prethodno sterilizirane staklenke.
- Pripremite smjesu za kiseljenje tako što ćete vodu, ocat, sol, šećer i papar dobro promiješati dok se šećer ne otopi. Smjesu nije potrebno kuhati.
- Smjesu ulijte u staklenke s paprikama i odmah ih zatvorite.
- U prikladan lonac uspravno stavite staklenke i ulijte vodu do pola. Kuhajte ih oko 5 minuta, zatim izvadite i pustite da se ohlade.
Pripremate li svoje zdrave teglice za nadolazeću zimu, ne zaboravite i na domaći ajvar!