Priprema recepta
Talijanski klasik, mesne okruglice, poslužite uz pire krumpir i kuhano povrće. Pripremite zdrav i ukusan obrok u kojem će uživati svi ukućani!
- Luk, češnjak i peršin usitnite. U posudu stavite PIK mljevenu junetinu i začinite parmezanom, origanom, jajem, krušnim mrvicama, soli, paprom i BELJE domaćom dimljenom slaninom narezanom na kockice. Zatim dodajte prethodno usitnjen luk, češnjak i peršin.
- Od začinjene PIK junetine napravite okruglice, veličine po želji. U dubokoj teći zagrijte maslinovo ulje i stavljajte okruglice koje ste prethodno obložili NTL brašnom. Dovoljno je da okruglice s vanjske strane zapečete i dobijete koricu. Izvadite sa strane.
- Na istoj masnoći stavite nekoliko žlica NTL brašna da dobijete zapršku. Nekoliko minuta je dinstajte, nakon čega stavite luk, češnjak, peršin i kockice BELJE dimljene slanine. Kad se sve izdinstalo dodajte povrtni temeljac, pustite da malo zakuha i vratite okruglice da se nastave kuhati. Kuhajte ih ovisno o veličini, ako su manje dovoljno je 45 minuta do 1 sat.
- Za pire, krumpir narežite na kockice i pustite da se skuhaju. Procijedite te u vodu stavite maslac i malo temeljca te sve izmiksajte. Po želji možete staviti češnjak i nasjeckani peršin.
- LEDO carsku mješavinu kuhajte 4 - 6 minuta u kipućoj vodi, nakon čega procijedite i začinite soli i paprom.
- Servirajte pire krumpir te na njega stavite mesne okruglice i carsku mješavinu povrća. Sve skupa polijte umakom u kojem su se kuhale okruglice.
Ako volite talijanska jela, isprobajte bolognese sa šampinjonima i špagetima! Dobar tek!