Kalup dimenzija 20*20 cm obložite papirom za pečenje. U većoj zdjeli sjedinite zobene pahuljice, bademe, oraščiće, bučine golice, suncokretove sjemenke, brusnice, marelice i cimet.
U drugoj zdjeli pomiješajte maslac od kikirikija, ulje i med. Dodajte u smjesu suhih sastojaka i dobro promiješajte.
Prebacite smjesu na pripremljeni lim i poravnajte špatulom kako bi dobili jednoliku debljinu. Stavite u hladnjak na minimalno 12 sati.
Kad se granola smjesa stvrdnula, izvadite je iz hladnjaka i narežite na 12 pločica. Rastopite čokoladu s kokosovim uljem i umočite donju stranu pločica u rastopljenu čokoladu. Ostavite da se stvrdne i poslužite.
Pločice možete čuvati u hladnjaku do 2 mjeseca.
Za malo manje čokoladnu verziju isprobajte i domaću granolu!