150 g orašastih plodova po želji (bademi, orasi, pekan orasi, lješnjaci, bundevine koštice, kokos)
1/2 žličice soli
1 žlica cimeta
Priprema recepta
Zagrijte pećnicu na 165 stupnjeva i obložite lim papirom za pečenje. Rastopite kokosovo ulje i po potrebi zagrijte med ukoliko se kristalizirao kako bi ga vratili u tekuće stanje. Krupno nasjeckajte orašaste plodove.
U zdjeli pomiješajte zobene pahuljice, orašaste plodove, cimet i sol. Dodajte ulje, med i vaniliju te dobro promiješajte kako bi se sastojci sjedinili. Smjesa treba biti lagano ljepljiva.
Rasporedite smjesu na lim obložen papirom za pečenje i pritisnite žlicom kako bi bila što čvršća. Stavite u pećnicu na 25-30 minuta.
Pečenu granolu izvadite iz pećnice i ostavite da se potpuno ohladi bez da je dirate. U trenu kad je izvadite ona će biti mekana, no hlađenjem će se stvrdnuti i postati nevjerojatno hrskava. Ohlađenu granolu spremite u čiste i suhe staklenke i poslužite uz jogurt i voće.