Studenac Market Logo

Mesna štruca s jajima

1 h 20 min
Srednje zahtjevno
8 porcija

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 800 g mljevene junetine
  • 5 jaja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 50 ml mlijeka
  • žličica soli
  • ½ žličice mljevene paprike
  • prstohvat papra
  • 2 žlice kečapa

Priprema recepta

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Zakuhajte vodu i tvrdo skuhajte 4 jaja. Zagrijte mlijeko i prelijte preko krušnih mrvica. Ostavite kratko da mrvice upiju mlijeko.
  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu junetinu, jaje, sjeckani peršin, natopljene krušne mrvice, luk, češnjak i začine. Sjedinite smjesu kuhačom ili rukama. Kuhana jaja ogulite.
  3. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Na radnu površinu raširite prozirnu foliju. Na foliju stavite 2/3 smjese od mesa i ravnomjerno rasporedite u pravokutnik veličine oko 15x 25 cm i debljine oko 1 cm. Poredajte tvrdo kuhana jaja i prekrijte jaja ostatkom smjese za štrucu. Uz pomoć prozirne folije meso čvrsto zarolajte u štrucu. Maknite foliju i stavite mesnu štrucu na pripremljeni lim.
  4. Stavite štrucu u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite, premažite kečapom i vratite u pećnicu na 10 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi 10 minuta. Narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i kuhane mahune.

Kao prilog uz ovo bogato jelo odlično će se uklopiti francuska salata. Dobar tek!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 06.03. do srijede 12.03.2025.

Tablete za strojno pranje suđa

Jar

Tablete za strojno pranje suđa
-50%

14,99 €

29,99 €

platinum lemon, 50 kom, 0,30 €/kom

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Svinjsko carsko meso

Pik Vrbovec

Svinjsko carsko meso
Super prilika

3,39 €

svježe, 550 g, 6,16 €/kg

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Vino graševina

Epsko

Vino graševina
-24%

6,49 €

8,52 €

3 l, 2,16 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.

Vino vranac

Epsko

Vino vranac
-24%

6,49 €

8,52 €

3 l, 2,16 €/l

Vrijedi od 6.03.2025. do 12.03.2025.