Studenac Market Logo

Mesna štruca s jajima

1 h 20 min
Srednje zahtjevno
8 porcija

Sastojci

  • 1 glavica luka
  • 3 češnja češnjaka
  • 2 žlice sjeckanog peršina
  • 800 g mljevene junetine
  • 5 jaja
  • 30 g krušnih mrvica
  • 50 ml mlijeka
  • žličica soli
  • ½ žličice mljevene paprike
  • prstohvat papra
  • 2 žlice kečapa

Priprema recepta

  1. Zagrijte pećnicu na 190 stupnjeva. Luk i češnjak očistite i sitno nasjeckajte. Zakuhajte vodu i tvrdo skuhajte 4 jaja. Zagrijte mlijeko i prelijte preko krušnih mrvica. Ostavite kratko da mrvice upiju mlijeko.
  2. U veću zdjelu dodajte mljevenu junetinu, jaje, sjeckani peršin, natopljene krušne mrvice, luk, češnjak i začine. Sjedinite smjesu kuhačom ili rukama. Kuhana jaja ogulite.
  3. Lim za pečenje obložite aluminijskom folijom. Na radnu površinu raširite prozirnu foliju. Na foliju stavite 2/3 smjese od mesa i ravnomjerno rasporedite u pravokutnik veličine oko 15x 25 cm i debljine oko 1 cm. Poredajte tvrdo kuhana jaja i prekrijte jaja ostatkom smjese za štrucu. Uz pomoć prozirne folije meso čvrsto zarolajte u štrucu. Maknite foliju i stavite mesnu štrucu na pripremljeni lim.
  4. Stavite štrucu u pećnicu i pecite 40 minuta. Izvadite, premažite kečapom i vratite u pećnicu na 10 minuta. Pečenu štrucu ostavite da se hladi na sobnoj temperaturi 10 minuta. Narežite na šnite i poslužite uz pire krumpir i kuhane mahune.

Kao prilog uz ovo bogato jelo odlično će se uklopiti francuska salata. Dobar tek!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 30.01. do srijede 05.02.2025.

Riža

Zlato Polje

Riža
-33%

1,81 €

2,74 €

800 g, 2,26 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Toaletni papir

Violeta

Toaletni papir
-36%

4,15 €

6,52 €

kamilica,3 sl, 16/1, 0,26 €/rola

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Jogurt tekući

Dukat

Jogurt tekući
Super prilika

1,99 €

2,8% m.m., 1 kg, 1,99 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Šunka u ovitku

Pik Vrbovec

Šunka u ovitku
-30%

8,99 €

12,99 €

1 kg, 8,99 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.