U blender dodajte slanutak, češnjak, začine, sok limuna, tahini, ulje i vodu. Blendajte na maksimalnoj brzini oko 2 minute, odnosno dok hummus ne bude kremast. Prebacite ga u zdjelicu, prelijte maslinovim uljem i posipajte sezamom po želji.
U veću zdjelu ubacite brašno, šećer, sol i prašak za pecivo te sjedinite. Dodajte jogurt i promiješati vilicom. Postepeno dodajte vodu i umijesite mekše tijesto. Dovoljno je mijesiti oko tri minute. Tijesto oblikujte u kuglu, pokrite zdjelu i ostaviti pet minuta.
Podijelite tijesto na 8 komada te svaki oblikujte u kuglice. Razvaljajte svaku kuglicu na debljinu od oko 3 mm, promjera oko 12-15 cm.
Zagrijte tavu na jaku vatru. Na ugrijanu suhu tavu stavite jedan razvaljani komad tijesta i pecite 2-3 minute s obje strane.
Gotove lepinje prebacite na tanjur, premažite maslacem ili uljem i poklopite aluminijskom folijom, tako ostanu mekane.
Ne morate biti vegetarijanac da biste uživali u povrtnim namazima! Pripremili smo za vas još jedan odličan recept - namaz od bundeve.