Studenac Market Logo

Lisnati zalogaji s kremom i jagodama

50 min
Jednostavno
12 porcija

Sastojci

  • 500 g lisnatog tijesta
  • 1 jaje
  • 350 ml mlijeka
  • 1 vrećica pudinga od vanilije
  • 60 g šećera
  • 350 ml vrhnja za šlag
  • 100 g džema od jagoda
  • 400 g svježih jagoda
  • šećer u prahu, za serviranje

Priprema recepta

  1. Lisnato tijesto ostavite da se odmrzne. Sjedinite 50 ml mlijeka, šećer i puding od vanilije. Ostatak mlijeka zagrijte u lončiću do vrenja. Maknite mlijeko s vatre i uz miješanje ulijte mješavinu s pudingom. Vratite na laganu vatru i kuhajte dok se ne zgusne, oko 5 minuta. Maknite s vatre, prebacite u zdjelicu i pokrijte folijom.
  2. Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva. Lim za pečenje obložite pek papirom. Lisnato tijesto razvaljajte, izbodite vilicom i premažite razmućenim jajetom. Narežite lisnato na kvadrate 5 x 5 cm i prebacite na lim za pečenje.
  3. Stavite lim u pećnicu i pecite 15 minuta, odnosno dok ne postanu zlatno smeđe boje. Izvadite iz pećnice, prebacite na rešetku i ostavite da se ohlade.
  4. Vrhnje izmiksajte u mekani šlag. Jagode operite i nasjeckajte na kolutiće. Prebacite obje kreme u slastičarske vrećice.
  5. Na jedan komad lisnatog istisnite malo kreme od vanilije, dodajte žličicu džema, jagode i šlag. Poklopite s drugim komadom lisnatog. Ponovite s ostatkom, posipajte šećerom u prahu i poslužite.

Za sve ljubitelje slastica, isprobajte ukusne raffaello kuglice s jagodama – savršen spoj kokosa, bijele čokolade i jagoda.

Tjedna ponuda

Od četvrtka 30.01. do srijede 05.02.2025.

Mljevena kava Jubilarna

Franck

Mljevena kava Jubilarna
-15%

3,79 €

4,49 €

250 g, 15,16 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Deterdžent za pranje suđa

Pur

Deterdžent za pranje suđa
Super prilika

1,98 €

limun, 750 ml, 2,64 €/l

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Pizza Capriciosa

Ledo

Pizza Capriciosa
-23,00%

3,19 €

4,19 €

smrznuto, 330 g, 9,67 €/kg

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.

Pivo

Pan

Pivo
-21%

3,99 €

5,09 €

zlatni, 4x0,5 l, 2,00 €/l

Vrijedi od 30.01.2025. do 5.02.2025.