Studenac Market Logo

Mousse od čokolade

1 h
Lagano
2 osobe

Sastojci

  • 60 ml tamnog piva
  • 178 ml Dolcela biljni šlag
  • 113 g Kandit čokolada za kuhanje
  • 1 žlica + 1 žličica šećera
  • 2 žumanjka
  • 2 bjelanjka
  • ribana čokolada za dekoraciju

Priprema recepta

Slatkoljupci, isprobajte naš mousse od čokolade i iznenadite svoje nepce ovom dražesnom slasticom.

  1. U posudi zagrijte tamno pivo i 60 ml Dolcela biljnog šlaga, dok se na površini ne počnu stvarati balončići. Maknite s vatre i prelijte nasjeckanu Kandit čokoladu da se otopi.
  2. U posudi izmiksajte žumanjak sa žlicom šećera. Dodajte malo smjese s čokoladom, pomiješajte i dodajte ostatku otopljene čokolade. Ohladite 15 minuta.
  3. U drugoj posudi istucite bjelanjke u čvrsti snijeg. Ubacite ih u smjesu s čokoladom. Tu smjesu ulijte u čaše i ohladite 1h.
  4. U novoj posudi istucite ostalih 118 ml Dolcela biljnog šlaga, lagano dodajući žličicu šećera. Stavite na vrh moussea i ukrasite naribanom Kandit čokoladom.

Ako volite pripremati čokoladne slastice kod kuće, isprobajte naš čokoladni souffle! Sigurno nećete požaliti!

Tjedna ponuda

Od četvrtka 13.02. do srijede 19.02.2025.